Oussama Assaidi beleefde zondag een nagenoeg perfect debuut voor FC Twente. In het gewonnen uitduel met PEC Zwolle (1-2) maakte de aanvaller op fraaie wijze de winnende treffer. Daarnaast viel hij op met succesvolle dribbels en passes.

De 28-jarige buitenspeler kwam tegen PEC Zwolle voor het eerst sinds 2 mei 2012 tot een doelpunt in de Eredivisie. Vijf jaar geleden was hij voor sc Heerenveen twee keer trefzeker in de ontmoeting met zijn huidige club FC Twente.

Doelpunten van afstand 
Assaidi scoorde afgelopen weekend de winnende van 34,7 meter. De matchwinner maakte nog nooit van zo'n grote afstand een doelpunt in de Eredivisie.

Dit seizoen werden drie Eredivisie-goals van een grotere afstand gemaakt. De afstandsschoten van Willem II-aanvaller Erik Falkenburg tegen Heracles (35,7 meter), Heerenveen-vleugelflitser Sam Larsson in het duel met Excelsior (40,2 meter) en Excelsior-middenvelder Kevin Vermeulen tegen FC Groningen (53,9 meter) overbrugden meer meters.

Geslaagde dribbels 
In de 57 minuten die Assaidi tegen PEC speelde bleek zijn creativiteit goed van pas te komen. De doelpuntenmaker was verantwoordelijk voor vijf van de zes doelpogingen van de Tukkers.

De 17-voudig Marokkaans international verloor in de 58 minuten slechts twee keer de bal. Ter vergelijking: zijn vervanger Dejan Trajkovski raakte in 22 minuten vier maal de bal kwijt. 

Succesvolle passes
Naast zijn geslaagde acties bleek Assaidi ook een nauwkeurige passer. Alle 22 passes die hij verstuurde, kwamen aan. Geen enkele andere speler die meerdere keren de bal beroerde, had ook een passnauwkeurigheid van honderd procent. (FOX Sports)