Kyle Shanahan spreekt met de media tijdens de openingsdag van de Super Bowl-week.
Kyle Shanahan spreekt met de media tijdens de openingsdag van de Super Bowl-week. - © ANP

Super Bowl ‘playbook’ raakt zoek

31 januari 2017
Het is niet ongebruikelijk dat er zaken mislopen in de hectiek tijdens de aanloop naar de Super Bowl, het grootste Amerikaanse sportevenement van het jaar.

Kyle Shanahan van finalist Atlanta Falcons maakte het echter wel erg bont. De offensive coordinator raakte maandag tijdens de openingsdag van de Super Bowl-week het playbook met het complete strijdplan van de ploeg uit Georgia kwijt.

“Ik ben enorm gestrest op dit moment. Iemand heeft mijn rugzak meegenomen en daar zat alles in”, gaf Shanahan toe, voordat hij paniekerig op zoek ging naar zijn spullen.

De tas met de cruciale informatie, die goud waard zou zijn voor tegenstander New England Patriots, bleek later per abuis te zijn meegenomen door een journalist. “Dit zou enorm slecht zijn geweest”, wist een opgeluchte Shanahan, nadat hij het playbook weer in zijn bezit had gekregen.

Het kwijtraken van het strijdplan zou een domper hebben gezet op het aanstaande afscheid van Shanahan in Atlanta. De 37-jarige aanvalscoach wordt naar alle waarschijnlijkheid binnenkort aangesteld als eindverantwoordelijke bij San Francisco 49ers. (FOX Sports)

De Super Bowl tussen Atlanta Falcons en New England Patriots zie je komende zondag vanaf 23.30 uur op FOX Sports.