Hans Hateboer stapt per direct over van FC Groningen naar Atalanta Bergamo, terwijl de club biedingen voor Mimoun Mahi naast zich neer heeft gelegd.

Hateboer vloog vanochtend naar Italië om zich te oriënteren bij Atalanta Bergamo. De Italianen meldden zich maandag met een concreet bod van circa twee ton. Hij tekent voor 3,5 jaar.

“Wij hebben al een tijd terug aangegeven dat het onze voorkeur had Hateboer deze transferwindow te verkopen, omdat hij aan het einde van dit seizoen transfervrij de deur uit zou lopen omdat hij zijn aflopende contract niet wenste te verlengen. Daarnaast heeft Hateboer zelf de nadrukkelijke wens uitgesproken deze stap naar Italië te willen maken", aldus algemeen directeur Hans Nijland.

Mahi
Na twee eerdere pogingen klopte een geïnteresseerde Engelse club maandagnacht opnieuw aan voor Mimoun Mahi. Maar FC Groningen wenst niet mee te werken aan een vertrek.

"Er was ons veel aan gelegen Mahi bij FC Groningen te houden. Dat was echter nog spannend, want een ieder kan begrijpen dat er ergens een financiële grens ligt die wij niet meer kunnen negeren.

"We zijn blij dat het ons is gelukt Mahi in Groningen te houden. We willen in de tweede seizoenshelft graag onze sportieve ambities realiseren en Mimoun Mahi speelt daarin een belangrijke rol."

Hateboer speelt sinds januari 2014 in Groningen. Hij speelde tot op heden 93 wedstrijden voor de noorderlingen. Mahi arriveerde een half jaar later bij de club. De aanvaller was dit seizoen al goed voor acht treffers in achttien competitiewedstrijden. (FOX Sports)

ADO huurt El Khayati van QPR

31 januari 2017
ADO huurt El Khayati van QPR
ADO Den Haag heeft de rest van het seizoen de beschikking over Abdenasser El Khayati. De 27-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Queens...