Wladimir Balentien (l)
Wladimir Balentien (l) - © ANP

Oranje met 'homerunkoning' Balentien en Jurrjens op WBC

31 januari 2017
Bondscoach Hensley Meulens heeft dinsdag opnieuw twee spelers met ervaring op Major League-niveau kunnen toevoegen aan de Nederlandse selectie.

'Homerunkoning' Wladimir Balentien en werper Jair Jurrjens nemen met 'Team Kingdom of the Netherlands' deel aan de World Baseball Classic (WBC) in maart in Zuid-Korea.

Eerder al zegden tophonkballers Andrelton Simmons, Didi Gregorius, Jonathan Schoop, Jurickson Profar, Rick van den Hurk en Xander Bogaerts toe te zullen meedoen aan het prestigieuze evenement, dat eens in de vier jaar wordt gespeeld.

Jurrjens zal zich met het Koninkrijksteam in februari voorbereiden op de WBC tijdens een trainingskamp in Arizona. Balentien sluit een maand later in Zuid-Korea aan. Oranje komt bij de WBC uit in groep A en speelt in Seoul op 7, 8 en 9 maart tegen achtereenvolgens Zuid-Korea, Taiwan en Israël.

Homerunkoning
Balentien speelde in de Major League voor de Seattle Mariners en de Cincinnati Reds, maar komt inmiddels al zes seizoenen uit voor de Yakult Swallows in de Japanse competitie. Daar heeft hij al 185 homeruns geslagen.

Balentien deed eerder namens Nederland mee aan de de Olympische Spelen van Athene in 2004, de World Baseball Classic in 2013 en de Premier 12 in 2015.

Jurrjens
Jair Jurrjens zat ook in de selectie van de Premier 12 in 2015. De rechtshandige werper kwam in de MLB uit voor onder andere de Detroit Tigers en de Atlanta Braves. Na een knieblessure probeert de werper zich terug te knokken naar het hoogste niveau. Afgelopen seizoen kwam hij in Taiwan uit voor de Uni-President 7-Eleven Lions. (ANP)

Gerelateerd