Nicolas Anelka
Nicolas Anelka - © FOXSports.NL

Roda JC verrast met consultant Anelka

1 februari 2017
Roda JC zorgt zelfs na de transferdeadline voor vuurwerk.

De Limburgers hebben niemand minder dan Nicolas Anelka gestrikt. De voormalige topspits van Real Madrid en Arsenal wordt consultant bij de formatie uit Kerkrade.

Anelka zal dagelijks op de club te vinden zijn. Hij richt zich op de academie van Roda en assisteert bij trainingen van het tweede. Daarnaast zal Anelka als adviseur op de Franse markt optreden. Op advies van de 69-voudig Frans international werd zijn landgenoot Lyes Houri gehuurd van Bastia.

Kennis van Caanen
"Toen ik in Dubai was heb ik Nicolas leren kennen en heb ik gesprekken met hem gevoerd over voetbal", vertelt Ton Caanen, technisch directeur van Roda JC. "Ik had meteen het idee dat ik niet alleen te maken had met een ex-topvoetballer, maar ook met iemand die een zeer interessante gedachte heeft over het voetbal in het algemeen." 

"We zijn natuurlijk trots dat we iemand van zijn kaliber aan onze organisatie kunnen toevoegen. We gaan nu samen met Aleksei Korotaev (de nieuwe mede-eigenaar van de club, red.) bekijken hoe we precieze invulling gaan geven aan zijn rol."

Roda trok de afgelopen transferperiode liefst negen nieuwkomers aan. De Bulgaar Simeon Raykov werd dinsdag als laatste nieuwkomer gepresenteerd. (FOX Sports)