T.J. Oshie (77)
T.J. Oshie (77) - © ANP

Capitals herpakken zich met ‘gebruikelijke’ zege op Bruins

2 februari 2017
Washington Capitals heeft zich hersteld van de onverwachte zeperd bij New York Islanders.

De beste ploeg van het huidige seizoen stuurde woensdagnacht Boston Bruins met een 5-3 nederlaag terug naar huis.

De Capitals, die twee dagen eerder tegen laagvlieger New York pas hun elfde nederlaag van het seizoen leden, speelden weer als vanouds tegen de Bruins.

Vlotte voorsprong
De koploper van de Eastern Conference kwam via T.J. Oshie en Nicklas Backstrom vlot op een 2-0 voorsprong. De Bruins knokten zich nog knap terug dankzij twee treffers van Brad Marchand, maar daarna vond de thuisploeg het genoeg.

De Capitals maakten via Alex Ovechkin, Brett Connolly and Evgeny Kuznetsov drie treffers op rij, waarmee zij meteen de wedstrijd in het slot gooiden.  

Altijd goed
Het was alweer de achtste achtereenvolgende zege van Washington op de formatie uit Boston, iets wat goalie Braden Holtby niet was ontgaan. “We lijken altijd wel goed voor de dag te komen tegen de Bruins”, verklaarde de Canadees bij NHL.com.

“Het is een leuke ploeg om tegen te spelen. Ik houd wel van teams die er voor gaan, die hard spelen voor de goal. Het is altijd een mooi duel, waarin we vaak succesvol zijn geweest. Maar dat is nu verleden tijd, we kijken alweer vooruit.” (FOX Sports)