Aubameyang in actie tegen Mainz
Aubameyang in actie tegen Mainz - © FOXSports.NL

Dortmund tikt 'Auba' op de vingers: Minder interviews over de zomer

2 februari 2017
Borussia Dortmund heeft korte metten gemaakt met de loslippigheid van goalgetter Pierre-Emerick Aubemeyang.

Aubameyang, net terug van de Afrika Cup, liet zich dinsdag tegenover het Franse radiostadion RMC uit over zijn toekomst. "Ik stel mij de vraag of ik niet weg moet gaan, als ik de volgende stap wil bereiken", aldus de Gabonees.

En die uitspraken zijn niet bepaald in goede aarde gevallen in Dortmund, blijkt uit de woorden van technisch directeur Michael Zorc.

"We hebben kort gesproken en ik heb hem heb aangeraden om minder interviews over de zomer te geven, maar zich moet concentreren op de jacht naar een Champions League-ticket. Dat heeft hij ook begrepen”, laat de bestuurder er geen gras over groeien in de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Water en vuur?
Deze tik op de vingers betekent niet dat de Aubameyang en Zorc water en vuur zijn. "We hebben een zeer, zeer goede verstandhouding", vervolgt Zorc. "Maar we moesten een signaal naar binnen en buiten afgeven, waaruit blijkt dat de focus nu op het sportieve deel ligt."

Dortmund ligt in de Bundesliga, waarin de ploeg nu vierde staat, mijlenver achter op koploper Bayern. Het onderlinge verschil bedraagt liefst veertien punten. BVB zit daarnaast nog in de Champions League, waarin het over twee weken Benfica treft. (FOX Sports)

 

Gerelateerd

Stand