Venus Williams
Venus Williams - © ANP

Venus Williams roemloos ten onder in Sint-Petersburg

2 februari 2017
Venus Williams is verrassend vroeg gesneuveld op het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. De Amerikaanse werd in de tweede ronde uitgeschakeld door Kristina Mladenovic.

De Française won met 6-4, 6-1 in een partij die nog geen uur duurde. Een daverende surprise, gezien de prestaties van Williams op de Australian Open. De veterane (36) bereikte in Melbourne de finale, waarin zij moest buigen voor haar jongere zus Serena.

De vorm die Williams in Australië etaleerde was in Rusland echter ver te zoeken. Tegen Mladenovic, de nummer 51 van de wereld, had de zevenvoudige Grand Slam-winnares weinig in te brengen. Het begin van Williams was waardeloos: ze werd tweemaal gebroken, waardoor een 5-0 tussenstand op de borden kwam.

Goed mis
Nadat de eerste set in 6-3 eindigde, ging het in het tweede bedrijf ook goed mis voor de mondiale nummer elf. Williams pakte maar één game, waardoor Mladenovic over haar heen walste. 

In de kwartfinale treft Mladenovic de Italiaanse Roberta Vinci, de titelhoudster in Sint-Petersburg. Zij rekende vrij stoïcijns af met Andrea Petkovic uit Duitsland: 6-4, 6-4. (FOX Sports)