ADO-trainer Zeljko Petrovic kon zijn tranen donderdag niet bedwingen toen hem tijdens de wekelijkse persconferentie werd gevraagd naar de situatie van Gervane Kastaneer.

Kastaneer stond afgelopen transferperiode in de startblokken om een transfer naar FSV Mainz te maken. Tegen PEC Zwolle wilde hij nog één keer voor ADO spelen om met een goed gevoel afscheid te nemen.

In dat duel kreeg de 20-jarige linksbuiten een bal tegen zijn oog, daardoor raakte hij dermate geblesseerd dat Mainz de stekker uit de transfer trok.

Petrovic ontkent dat hij Kastaneer heeft gedwongen om te spelen. "Die wedstrijd hebben we allemaal, Kastaneer ook, besloten dat hij speelt", aldus de trainer, die zich desondanks schuldig voelt.

"Ik voel me ook verantwoordelijk. Die jongen had een droomtransfer kunnen maken naar Mainz en nu gaat het niet door. Het is net of het mijn kind is. Zo denk ik over hem."

"Ik vind het gewoon triest. Of ik mezelf verantwoordelijk voel? Ja, ik voel mij ook verantwoordelijk", aldus Petrovic. "Ik voel mij heel klote."

Kastaneer heeft inmiddels een operatie ondergaan en is voorlopig uitgeschakeld. De buitenspeler mist daardoor onder meer het duel met Vitesse van vrijdagavond. (FOX Sports)