Bondcoach Hugo Broos van Kameroen kon het toch niet laten om na het bereiken van de finale van de Afrika Cup een kleine steekje onder water uit te delen aan de afhakers.

Onder meer Ajacied André Onana, Joël Matip (Liverpool), André Zambo Anguissa (Olympique Marseille), Allan Nyom (West Bromwich Albion) en Maxime Poundjé (Bordeaux) hadden zich voor het toernooi in Gabon afgemeld.

“De topspelers die er niet wilden bij zijn, zullen het zich nu al een beetje beklagen”, verklaarde Broos tegenover Sporza. "We zijn vorig jaar begonnen om van deze spelers een groep te maken. Ik heb veel spelers vervangen en heb ook nieuwe en jonge spelers ingepast."

"Ik zit al 29 jaar in het trainersvak en zo'n groep heb ik nog nooit meegemaakt. Dit zijn geen 23 voetballers, maar 23 vrienden. De sfeer is altijd goed, niemand zit met een lang gezicht op de bank."

Kameroen drong donderdag door tot de finale na een 2-0 zege op Ghana. Het is de eerste keer dat de ploeg in de eindstrijd staat sinds 2008. Egypte, de recordkampioen, is zondag de tegenstander in de finale.

"We hebben absoluut een kans. We hebben een jonge ploeg, maar we maken veel goed met werkkracht en strijd. We hebben maar twee dagen rust, maar de spelers zijn zo gemotiveerd dat ze de vermoeidheid niet zullen voelen”, aldus de Belgische bondscoach. (FOX Sports)