Matchwinner Wimilio Vink
Matchwinner Wimilio Vink - © FOXSports.NL

TEC boekt cruciale zege in degradatiestrijd

4 februari 2017
TEC heeft een cruciale zege geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Tweede Divisie. De ploeg uit Tiel klopte concurrent HHC Hardenberg op eigen veld met 2-0.

In de tweede helft maakten de gastheren het verschil. Wimilio Vink zette TEC tien minuten na rust op het juiste spoor. In de slotfase maakte Matthijs van Gessel aan alle onzekerheid een eind door de score te verdubbelen.

Het was een bijzondere zege voor TEC, want pas voor de tweede keer dit seizoen werd de nul gehouden. Opvallend: ook in het eerste duel met HHC slaagde de formatie van Frits van den Berk daarin. 

Door de zege klimt TEC van plek zeventien naar zestien, HHC - dat een puntje minder heeft - bewandelt de omgekeerde weg. Voor beide teams is het nog alle hens aan dek: de nummers achttien en zeventien degraderen direct. De twee ploegen die daarboven staan spelen nacompetitie.

Topper in aantocht
Zondag staat de topper op het menu tussen de ongenaakbare koploper Jong AZ en runner-up De Treffers. Het verschil tussen beide teams bedraagt liefst twaalf punten, al hebben de talenten van AZ wel een duel meer gespeeld. (FOX Sports)

Overige uitslagen:
Jong Sparta Rotterdam – Kozakken Boys 1-2
Spakenburg – Jong Vitesse 2-2
Barendrecht – Jong FC Twente 1-1
GVVV – Lienden 2-1
Katwijk – Excelsior Maassluis 0-2