Met zijn eerste doelpunt en eerste rode kaart voor Go Ahead Eagles, was Elvis Manu de meest besproken man tijdens de overwinning bij N.E.C.: 1-2.

Manu dribbelde na twaalf minuten met speels gemak door de verdediging van de Nijmegenaren en rondde vakkundig af: 0-1.

N.E.C. kwam dertien minuten later in nog grotere problemen. Go Ahead maakte optimaal gebruik van de snelheid van Jarchinio Antonia, die in de counter Gregor Breinburg veel te snel af was en in de lange hoek het net vond: 0-2.

De thuisploeg was aan het eind van de eerste helft dicht bij een treffer toen Arsenal-huurling Daniel Crowley ging spookrijden in zijn eigen strafschopgebied, maar het geklungel leverde voor het elftal van Peter Hyballa wonderwel niets op.

Tweede helft
Hyballa was duidelijk niet tevreden en bracht Jordan Larsson en Ali Messaoud aan het begin van de tweede helft. Dat leverde meteen een grote kans op voor Jay-Roy Grot, maar de 18-jarige spits kreeg de bal niet in het doel.

Manu hielp de gastheren in de 63ste minuut in het zadel door zijn tweede gele kaart te pakken. De doelpuntenmaker kreeg in de eerste helft een domme gele kaart omdat hij de bal wegtrapte bij een vrije trap van N.E.C. en werd in de tweede helft op de bon geslingerd vanwege een schwalbe.

Pas in de 92ste minuut werkte Grot op de doellijn een voorzet in de goal (1-2), maar die treffer kwam te laat voor de Nijmeegse club.

Go Ahead boekte zijn eerste uitzege en daardoor hebben alle Eredivisie-clubs dit seizoen minimaal een keer gewonnen buitenshuis.

De Adelaars komen op zestien punten en hebben er daardoor evenveel als Roda JC, dat zondag in actie komt. ADO Den Haag, PEC Zwolle en Excelsior hebben een punt meer. (FOX Sports)