PSV zegeviert bij AZ
PSV zegeviert bij AZ - © FOXSports.NL

Wonderlijke Willems leidt PSV langs AZ

4 februari 2017
4 februari 2017

AZ

-

PSV

Eredivisie
Het was nog niet bepaald het seizoen van Jetro Willems. De back, die geregeld onder vuur lag, toonde zaterdag weer eens zijn kwaliteiten. Met twee goals leidde hij PSV langs AZ, 2-4.

Na een redelijk stabiel begin van het seizoen raakte Willems in het najaar zijn basisplaats kwijt bij PSV. Bovendien kampte de back met blessureleed. Terug in het veld was hij geregeld onderwerp van gesprek. Op een negatieve manier, dan welteverstaan. Veel fratsen, niet genoeg diepgang en te weinig goede voorzetten, zo oordeelden de kenners.

Zaterdag zette Willems definitief een streep onder zijn zwakke periode. In het lastige uitduel met AZ werd hij de persoonlijke plaaggeest van Tim Krul, die zijn Eredivisie-debuut beleefde in het Alkmaarse doel. Zowel in de dertiende als de zestiende minuut haalde Willems doeltreffend uit. Eerst met links en daarna, bijzonderder, met zijn zwakkere rechterbeen.

AZ reageerde attent door nog geen minuut na de tweede treffer van Willems voor de 1-2 te zorgen. Dat gebeurde via Fred Friday. De vervanger van de geschorste Wout Weghorst tekende daarmee voor zijn eerste Eredivisie-goal.

Goed voorteken
Nog voor rust bracht PSV de marge weer op twee. Dat gebeurde via Gastón Pereiro. En als hij scoort, dan komt het goed, weet men in Eindhoven. De zeventien eerdere duels waarin de Uruguayaan trefzeker was, werden door de Brabanders niet verloren.

Die geschiedenis herhaalde zich zaterdagavond. Want via Luuk de Jong, die zijn eerste goal maakte sinds 26 november, kwam na 80 minuten de 1-4 op het bord. Dat gebeurde in overtal: kort daarvoor moest AZ-verdediger Stijn Wuytens met tweemaal geel inrukken.

Het slotakkoord was voor Friday, die de eindstand op 2-4 bepaalde. Voor AZ een duel om snel te vergeten, voor PSV eentje die een record oplevert. De landskampioen bleef voor de 24ste keer op rij ongeslagen in de Eredivisie, een verbetering van de prestatie uit 2005, toen dat 23 maal achtereen gebeurde. (FOX Sports)