Heracles Almelo neemt het verdiende applaus in ontvangst
Heracles Almelo neemt het verdiende applaus in ontvangst - © Pro Shots

Prachtgoal Van Ooijen opmaat voor sensationele Heracles-comeback

4 februari 2017
Heracles Almelo heeft een spectaculaire zege geboekt bij Willem II. De bezoekers knokten zich met tien man, binnen zes minuten van een 1-0 achterstand naar een 1-3 zege.

Lang leek een overtreding van Bram Castro op Obbi Oularé in het strafschopgebied, halverwege de eerste helft, het beslissende moment van de wedstrijd. De Heracles-doelman kon met rood inrukken en zag Fran Sol de toegekende penalty benutten (1-0). 

Een kwartier na rust kwam het Almelose tiental echter op indrukwekkende wijze terug. Peter van Ooijen leidde de comeback in met een geweldige treffer. De middenvelder probeerde het na 62 minuten maar eens en zag zijn knal van afstand op fraaie wijze in het doel zeilen (1-1).

Sensatie
Vijf minuten en vijftig seconden later stond het al 1-3. Eerst profiteerde invaller Kristoffer Peterson van geklungel in de Tilburgse defensie, waarna Robin Gosens de sensatie compleet maakte door uit een hoekschop de derde Almelose treffer binnen te werken.

Door de fraaie uitzege klimt Heracles over Willem II naar de elfde plaats. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten in Almelo's voordeel. (FOX Sports)