Burkina Faso is ontzettend blij met de goal van Alain Traoré
Burkina Faso is ontzettend blij met de goal van Alain Traoré - © Pro Shots

Broer Bertrand Traoré bezorgt Burkina Faso bronzen plak

4 februari 2017
Alain Traoré heeft Burkina Faso op schitterende wijze de derde plaats op de Afrika Cup bezorgd. Ghana werd in de slotfase met 1-0 verslagen.

De wedstrijd werd gespeeld in het regenachtige Port-Gentil, op een veld waar een gemiddelde boer zijn koeien niet zou laten grazen. 

Een halfuur voor aanvang van het duel stopte het met regenen waardoor de 'troostfinale' ondanks de slechte veldomstandigheden door kon gaan. 

Goed voetbal
De strijd om de derde plaats kwam in de eerste helft nooit echt los. Goed voetbal was onmogelijk, waardoor de lange bal veel werd gehanteerd.

Met name Ghana ondervond hinder van het slechte veld, omdat de ploeg van Avram Grant een poging deed positiespel te spelen. De Ghanees Issoufou Badu was in de eerste helft het dichtst bij een treffer maar zijn rebound raakte de deklat.

Burkina Faso leunde vooral achterover en speculeerde op een counter, maar werd zowel in de eerste als de tweede helft nauwelijks gevaarlijk. Tot een geniale ingeving in de slotfase.

Wereldgoal
Alain Traoré ging in de 87ste minuut, bij een vrije trap op zo'n dertig meter van het doel, achter de bal staan. De 28-jarige broer van Ajacied Bertrand Traoré besloot vanaf de zijkant rechtstreeks op doel te schieten en verraste daarmee de Ghanese doelman Richard Ofori: 1-0. Daarmee besliste hij de strijd om de bronzen plak.

Zondag staat de finale tussen Kameroen en Egypte op het programma. (FOX Sports)