Feyenoord blijft op koers voor de eerste landstitel sinds 1999. FC Twente werd zondag in de slotfase gekraakt: 0-2.

De jarige trainer Giovanni van Bronckhorst slachtofferde Jens Toornstra, die in de basiself plaats moest maken voor de van de Afrika Cup teruggekeerde Karim El Ahmadi. Eljero Elia bleek fit genoeg om te starten, nadat hij vrijdag de training nog moest staken.

Aarzelende start
In de beginfase was het aftasten en ontstond er nauwelijks gevaar voor het doel van beide ploegen. Pas na twintig minuten veerden de meegereisde fans uit Rotterdam op bij een vrije trap van Steven Berghuis. Eric Botteghin kon zijn voet tegen de bal zetten, maar doelman Nick Marsman bleek niet te vermurwen.

Twente kreeg enkele minuten later zijn grootste kans van de eerste helft. Dylan Seys leek een voorbereidende actie van Fredrik Jensen te bekronen, maar Terence Kongolo blokte de bal op het laatste moment.

Rotterdams kwartiertje
Na de pauze gebeurde er lange tijd niets. Van Bronckhorst bracht Toornstra na ruim een uur voor Dirk Kuijt in de hoop op een doorbraak. Die kwam er ook, alleen stond Elia aan de basis en rondde Botteghin af: 0-1. Alweer de negentiende Feyenoord-treffer in het laatste kwartier van een wedstrijd.

In de slotminuten zorgde Nicolai Jørgensen met zijn vijftiende competitiegoal voor de 0-2, waardoor Feyenoord de zevende zege op rij boekte in de Eredivisie. De landstitel komt steeds dichterbij. (FOX Sports)