Als het aan Anouar Hadouir ligt speelt hij elke week tegen FC Groningen. De 34-jarige middenvelder kan uitstekende cijfers overleggen tegen de noorderlingen.

Hadouir bezorgde Excelsior zaterdag een punt in Groningen, door tien minuten voor tijd van een meter of twintig doeltreffend uit te halen (1-1). Dankzij die treffer loopt de geboren Bosschenaar meer dan één-op-twee tegen de Trots van het Noorden in Eredivisie-duels.

In negentien competitiewedstrijden vond Hadouir tien keer het net tegen FC Groningen, waarmee de groen-witte formatie met afstand zijn favoriete tegenstander is. Tegen andere Eredivisie-ploegen maakte de routinier er maximaal drie.

25 procent
Het percentage 'Groningse' doelpunten neemt inmiddels absurde vormen aan. Tussen 2002 en 2017 maakte Hadouir veertig goals in de Eredivisie. Tien daarvan vielen dus in duels met zijn favoriete opponent, oftewel een kwart van zijn totale productie.

Alleen Nikos Machlas was een ergere luis in de pels voor de Groningers. De Griekse oud-spits deed de club tussen 1996 en 2003 twaalf keer pijn, in dienst van Ajax en Vitesse.

Specialisme
Dat juist Hadouir zaterdag de gelijkmaker verzorgde, kwam dus niet bepaald uit de lucht vallen. Net als het feit dat hij dat van buiten de zestien deed, overigens. 

Zeven van zijn laatste tien Eredivisie-doelpunten maakte de rechtspoot van buiten het strafschopgebied. (FOX Sports)