Luuk de Jong en Marco van Ginkel vieren feest
Luuk de Jong en Marco van Ginkel vieren feest - © Pro Shots

Clubrecord PSV, Van Ginkel bewijst waarde

6 februari 2017
4 februari 2017

AZ

-

PSV

Eredivisie
PSV is op vreemde bodem onaantastbaar. De 2-4 zege bij AZ betekende de 24ste ongeslagen uitwedstrijd op rij in de Eredivisie.

Zo werd het oude clubrecord uit 2005 uit de geschiedenisboeken geschoten en blijft PSV op de ranglijst in de nek hijgen van Ajax en Feyenoord. Saillant detail, de eerstvolgende ontmoeting buitenshuis is op 26 februari, tegen de Rotterdamse koploper.

De reeks van PSV begon op zondag 4 oktober 2015 in Amsterdam. Ajax kreeg met 1-2 klop door twee doelpunten van Gastón Pereiro. Sindsdien zijn de Brabanders vrijwel ongenaakbaar op verplaatsing.

Van Ginkel
Het opnieuw huren van Marco van Ginkel legt PSV bovendien geen windeieren. De aanvallende middenvelder bewijst ook dit seizoen zijn waarde.

De 24-jarige middenvelder verlengde eind december zijn verbintenis bij Chelsea en werd vervolgens direct uitgeleend aan de Eindhovenaren.

Vorig seizoen had hij in de tweede seizoenshelft een belangrijk aandeel in het kampioenschap van PSV, dat op de laatste speeldag werd veroverd. Van Ginkel bleek goed voor in totaal acht treffers.

Maar ook in de eerste maanden van 2017 is hij op dreef. In elk duel na de winterstop droeg hij met een goal of assist bij aan de score. Tegen AZ bereidde Van Ginkel de 1-4 van Luuk de Jong voor. (FOX Sports)