FIFA-kampioenen en YouTubers trappen Eredivisie voor eSporters af
FIFA-kampioenen en YouTubers trappen Eredivisie voor eSporters af - © ANP

FIFA-kampioenen en YouTubers trappen Eredivisie voor eSporters af

6 februari 2017
Maandag start de E-Divisie, de Eredivisie voor FIFA 17-eSporters. Iedere Eredivisieclub heeft een eSporter geselecteerd en daarmee is de line-up compleet.

De competitie-opzet van de E-Divisie is gelijk aan de Eredivisie, waarbij de wedstrijden integraal te volgen zijn via YouTube, Twitch en FOX Sports. Daarnaast zijn de samenvattingen en analyses vanaf 6 februari te bekijken in het nieuwe (e)sportprogramma 'Studio E-Divisie'.

De E-Divisie is een initiatief van de Eredivisie CV en wordt georganiseerd in samenwerking met alle 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en Endemol Shine Nederland. De afgelopen weken hebben de Eredivisieclubs één eSporter geselecteerd die de club gaat vertegenwoordigen in de E-Divisie. Er staat een sterke line-up met meerdere voormalig kampioenen en huidige wereldtoppers.

In 17 speelrondes maken de eSporters van de Eredivisieclubs uit wie het beste is in FIFA 17 Ultimate Team. De clubs spelen allen één keer tegen elkaar, waarbij afwisselend op de PlayStation 4 en op de XBOX One wordt gespeeld. De eSporters moeten zich op beide consoles gaan bewijzen voor hun club.

Wedstrijdschema
Het wedstrijdschema van de E-Divisie is gelijk aan de (tweede competitiehelft van) de Eredivisie. De eSporters van de Eredivisieclubs ontmoeten hun tegenstander slechts enkele dagen voordat de voetballers elkaar op het veld tegenkomen. Aangezien de Eredivisie vanaf 6 februari al vier speelrondes verder is, wordt er in de eerste week een inhaalslag gemaakt. Vier dagen lang zijn de inhaalwedstrijden vanaf 14.00 uur op zowel YouTube als gameplatform Twitch te volgen.

Vanaf 10 februari loopt de E-Divisie helemaal parallel met het reguliere Eredivisie-programma, waarbij van woensdag tot en met vrijdag elke dag drie wedstrijden te zien zijn. Daarnaast zijn de wedstrijden ook wekelijks op televisie te volgen: elke vrijdagmiddag zendt FOX Sports een volledige speelronde van de E-Divisie uit. (FOX Sports)