Bertrand Traoré
Bertrand Traoré - © Pro Shots

Bertrand Traoré verkozen in beste elf van Afrika Cup

6 februari 2017
Ajacied Bertrand Traoré is verkozen in het elftal met uitblinkers van de Afrika Cup.

Traoré scoorde de 2-0 tegen Guinee-Bissau waardoor zijn land door ging naar de volgende ronde.

In de kwartfinale tegen Tunesië legde hij de bal af op Aristide Bancé, die vervolgens die 1-0 maakte, waarna Burkina Faso met 2-0 won. De Ajacied miste wel de beslissende penalty in de halve finale tegen Egypte, waardoor zijn land de finale op het laatste moment misliep. 

Rest van het team
De buitenspeler van Burkina Faso wordt in het elftal, dat is samengesteld door de Afrikaanse voetbalbond CAF, vergezeld door het neefje van André Onana: Kameroen-goalie Fabrice Ondoa. De reservekeeper van het tweede elftal Sevilla maakte furore tijdens het toernooi. 

Senegal-verdediger Kara M'Bodji, Egyptenaar Ahmed Hegazy en Kameroener Michael Ngadeu waren volgens de CAF de beste verdedigers van het toernooi.

Naast Traoré staan Charles Kaboré (aanvoerder van Burkina Faso), Daniel Amartey, Christian Atsu (beiden Ghana) en sterspeler Mohamed Salah (Egypte) op het middenveld.

In de aanval staan topscorer van het toernooi Junior Kabananga (DR Congo) en Christian Bassogog (Kameroen). Kabananga, die pas op het laatste moment aan de selectie van Congo werd toegevoegd, was de enige speler met drie doelpunten op zijn naam.

Speler van het Toernooi
Bassogog werd door de CAF verkozen tot Speler van het Toernooi. De speler van het Deense Aalborg had slechts één interland op zijn naam staan voordat hij aan de Afrika Cup begon, maar speelde op het eindtoernooi alle wedstrijden.

Tegen Guinee-Bissau gaf hij de beslissende assist waardoor Kameroen door ging naar de kwartfinales. In de halve finale tegen Ghana maakte hij de bevrijdende 2-0. (FOX Sports) 

Gerelateerd