Hans van der Hoek (helemaal links) in duel met PSV
Hans van der Hoek (helemaal links) in duel met PSV - © Pro Shots

Oud-international Hans van der Hoek overleden

6 februari 2017
Hans van der Hoek is zaterdag op 83-jarige leeftijd overleden.

Van der Hoek werd op zijn dertiende lid van Feyenoord en debuteerde op 17-jarige leeftijd als rechtsbuiten in het eerste elftal van de Rotterdammers.

Tussen 1950 en 1959 speelde hij in totaal 176 wedstrijden voor de stadionclub, waarin hij 24 keer scoorde. De aanvaller kwam bovendien twee keer uit voor het Nederlands elftal.

Van der Hoek maakte ook de invoering van het betaald voetbal mee. "Ik werd bij Feyenoord de eerste speler die aan het voetbal wat verdiende", vertelde Van der Hoek in het officiële Jubileumboek in 2008. "Van mijn eerste geld dat ik bij voorzitter Cor Kieboom ophaalde, kocht ik voor mijn moeder een wasmachine."

Twee beenbreuken zorgden ervoor dat Van der Hoek al op zijn 29ste werd afgekeurd voor het spelen van betaald voetbal. Na zijn carrière was hij amateurtrainer bij Papendrecht, CKC, Alblasserdam, Hellevoetsluis en Sportclub Feijenoord.

Ook was Van der Hoek seniorleider, voorzitter van de seniorcommissie en lid van het bestuur van de sportclub. Vanwege zijn verdiensten voor de sportclub ontving hij in 2007 de zilveren speld. (FOX Sports)