Djibril Cissé
Djibril Cissé - © ANP

Djibril Cissé stopt met voetbal en wordt dj en fashiongoeroe

7 februari 2017
Djibril Cissé laat op Twitter weten dat zijn voetbalcarrière er definitief op zit. De 35-jarige Fransman gaat zich richten op het produceren van muziek en ontwikkelen van zijn eigen kledinglijn.

De 41-voudig international, die met Frankrijk op twee WK's actief was, kondigde in 2015 al eerder aan te stoppen als voetballer, maar poogde om een comeback te maken door mee te trainen met Auxerre.

Dat verliep niet naar tevredenheid. De spits had nog altijd last van een rugblessure die hij bij zijn laatste club, Saint-Pierroise, opliep.   

Champions League
Cissé won met Liverpool de Champions League en de FA Cup, werd met Panathinaikos kampioen van Griekenland en veroverde met Frankrijk, waar hij negen keer voor scoorde, de Confederations Cup.

In clubverband kwam de Franse spits tot 545 wedstrijden, waarin hij 220 keer trefzeker was. In totaal betaalden twaalf verschillende ploegen meer dan vijftig miljoen euro aan transfervergoedingen voor de excentrieke voetballer. 

Kleding
"Ik hield ervan om een voetballer te zijn. Tot dit moment, was de bal mijn leven", aldus Cissé op Twitter. "Ik had mijn carrière graag een vervolg gegeven, maar ik moet toegeven dat het betaald voetbal klaar is voor me. Ik ga mijn lichaam en ziel geven voor mijn carrière als DJ, producer en ontwikkelaar van mijn eigen kledinglijn." (FOX Sports)

 

Gerelateerd