Alain Vigneault
Alain Vigneault - © ANP

Mijlpaal voor Vigneault na zege New York Rangers

8 februari 2017
Alain Vigneault heeft zich in een illuster rijtje geschaard. De coach van New York Rangers boekte dinsdagnacht de 600ste overwinning in de NHL van zijn carrière.

Vigneault is de vijftiende manager in de historie die de mijlpaal bereikt. Vier van zijn voorgangers -Joel Quenneville (Chicago Blackhawks), Lindy Ruff (Dallas Stars), Barry Trotz (Washington Capitals) en Darryl Sutter (Los Angeles Kings) - zijn momenteel nog actief in de NHL.

De 55-jarige Canadees, die eerder het heft in handen had bij Montreal Canadiens en Vancouver Canucks, moet nog wel even door wil hij de nummer een op de eeuwige ranglijst in het zicht krijgen.

Legende
De legendarische Scotty Bowman tekende voor maar liefst 1244 zeges tijdens zijn jaren als eindverantwoordelijke bij St. Louis Blues, Montreal Canadiens, Buffalo Sabres, Pittsburgh Penguins en Detroit Red Wings.

Vigneault tikte de 600 aan dankzij een 4-1 zege in het eigen Madison Square Garden op Anaheim Ducks. Oscar Lindberg, Mats Zuccarello en Michael Grabner (2) zorgden er met hun treffers voor dat het dubbel feest werd voor hun coach. (FOX Sports)