De spelers van Atlético Tucumán met het Argentijnse shirt
De spelers van Atlético Tucumán met het Argentijnse shirt - © Pro Shots

Jong Argentinië-shirts helpen Tucumán aan historische zege

8 februari 2017
Atlético Tucumán heeft al spelend in de shirts van Argentinië onder 20 de volgende kwalificatieronde van de Copa Libertadores bereikt.

Argentinië onder 20 werkt momenteel een toernooi af in Ecuador en kreeg dinsdag een wel erg vreemd bericht. Voetbalclub Atlético Tucumán was namelijk zonder shirts en schoenen aangekomen in het Zuid-Amerikaanse land, maar had een outfit nodig om de uitwedstrijd tegen Deportivo El Nacional te spelen.

Vliegtuigproblemen
De ploeg uit San Miguel de Tucumán reisde al vroeg af naar het Ecuadoriaanse Guayaquil, om alvast te wennen aan de luchtdruk. De wedstrijd werd namelijk op een hoogte van 2.800 meter boven zeeniveau afgewerkt.

Nadat het team was geacclimatiseerd, kreeg het vliegtuig dat het team wilde nemen richting Quito, de stad waar de wedstrijd werd gespeeld, geen toestemming om te vertrekken.

Omdat de club in alle hectiek een ander vliegtuig had geregeld was de stuntploeg de shirts vergeten. 

Atlético Tucumán kwam anderhalf uur te laat aan bij de belangrijkste wedstrijd uit de clubgeschiedenis. Ze hadden zich het eerst in de 115-jarige clubhistorie gekwalificeerd Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

Het duel kon door een aantal belletjes met de Zuid-Amerikaanse bond alsnog doorgaan. Nadat de Argentijnse ploeg thuis niet verder kwam dan 2-2 tegen Deportivo El Nacional was een goed resultaat noodzakelijk om de derde kwalificatieronde te bereiken.

Winst
Linksback Fernando Evangelista bezorgde met een kopbal via de binnenkant Tucumán de zege (0-1), waardoor de nummer veertien van de Argentijnse Primera División zich plaatste voor de volgende ronde. (FOX Sports)