Carlos Tévez
Carlos Tévez - © ANP

Pijnlijk debuut Tévez in Shanghai

9 februari 2017
Carlos Tévez, sinds zijn overstap naar Shanghai Shenhua de best betaalde voetballer ter wereld, heeft zijn allereerste wedstrijd in het shirt van zijn nieuwe club verloren.

De rijke Chinese club, die onder leiding staat van trainer Gustavo Poyet, ging onderuit tegen het Australische Brisbane Roar (0-2) en is daardoor uitgeschakeld in de Aziatische Champions League. Naast Tévez stond ook de Nigeriaan Obafemi Martins in de basis.

Shanghai Shenhua tastte diep in de buidel om de Argentijn, die er 37,2 miljoen euro per jaar verdient, naar China te halen. 

Excuses
Na de blamage tegen Brisbane Roar bood Shanghai Shenhua excuses aan aan de fans. "We schamen ons voor het resultaat van vandaag, en willen alle fans die de kou trotseerden om naar het stadion te komen onze oprechte verontschuldigingen aanbieden", aldus de club in een statement. "Onze spelers hebben hun best gedaan. Soms is voetbal wreed."

Shenhua eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Chinese competitie en moest daardoor kwalificatieduels spelen voor de AFC Champions League, waar de beste Aziatische en Australische clubs aan meedoen. (FOX Sports/ANP)