Robin Haase
Robin Haase - © Pro Shots

ATP Sofia: Haase uitgeschakeld door Troicki

9 februari 2017
Robin Haase is er donderdag niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken op het ATP-toernooi van Sofia. Haase verloor van Victor Troicki.

De Serviër was in drie sets te sterk: 2-6, 6-4, 7-6.

Haase, de nummer 57 van de wereld, begon voortvarend aan het duel in de Bulgaarse hoofdstad. Hij trok de eerste set tegen de Servische nummer 37 van de wereld snel naar zich toe. De 29-jarige Nederlander won alle elf de punten op zijn eerste service in het eerste bedrijf.

In de tweede set kreeg de Hagenaar kansen bij de eerste opslaggame van zijn tegenstander, maar Troicki pakte de game om Haase vervolgens in de vijfde te breken.

In de derde en beslissende set verloren beide spelers eenmaal hun opslag, waarna de beslissing viel in de tiebreak: 7-3.

Troicki is de nummer negen van de plaatsingslijst in de Bulgaarse hoofdstad

Ook Rojer slachtoffer
Jean-Julien Rojer, de 35-jarige dubbelspecialist uit het Nederlandse Davis Cup-team, werd met zijn Roemeense partner Horia Tecau uitgeschakeld in de kwartfinale.

Het in Sofia als eerste geplaatste koppel, dat een walkover had in de eerste ronde, moest eveneens buigen voor Troicki, en zijn Servische partner Nenad Zimonjic: 4-6, 3-6.

Rojer en Tecau strandden vorige maand bij de Australian Open in de achtste finales. (FOX Sports/ANP)