Hoewel de statistieken in het nadeel spreken van FC Augsburg, is de stemming bij de Zuid-Duitsers stukken beter dan bij opponent Mainz 05.

Ga maar na, Augsburg pakte in vijf duels onder de nieuwe trainer Manuel Baum liefst tien punten. Alleen Bayern München verzamelde in deze periode meer punten, dertien om precies te zijn.

Mainz ontpopt zich langzaamaan als een angstgegner, ongeslagen in de laatste zes onderlinge Bundesliga-wedstrijden, maar het momentum ligt overduidelijk bij Augsburg.

De ploeg van Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw bulkt van het zelfvertrouwen, terwijl Mainz 05 na het vertrek van spelmaker Yunus Malli naar VfL Wolfsburg zoekende is.

Pandoering bij Hoffenheim
Slechts een van de afgelopen acht competitieduels leverde de volle buit op: een 1-3 zege bij Hamburger SV op 17 december. Vorige week moest Mainz een 4-0 nederlaag slikken bij Hoffenheim.

Bij een verlies tegen Augsburg kan het seizoen van Der Karnavalsverein weleens een vervelende wending gaan krijgen. Dan moet het alle zeilen bijzetten om degradatie te voorkomen. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand