Na de pijnlijke nederlaag bij FC Augsburg is het opnieuw alarmfase één bij Werder Bremen. Trainer Alexander Nouri kan het tij maar niet keren.

Het leek zo’n mooie zondag te worden, afgelopen week. Max Kruse schoot na ruim een uur spelen de 1-2 binnen en Augsburg leek uitgeteld. Ja-Cheol Koo en Raúl Bobadilla, in blessuretijd, dompelden de Noord-Duitsers alsnog in rouw.

Een klap in het gezicht voor Werder Bremen, dat opnieuw verwikkeld is geraakt in de strijd tegen degradatie. De trainerswisseling in september vorig jaar – Nouri voor Viktor Skripnik – heeft tot nu toe geen enkel effect gesorteerd.

De balans van Nouri? Zestien competitiewedstrijden, zestien punten. Slechts vier zeges, vier gelijke spelen en acht nederlagen. Geen cijfers om eens flink mee te pochen.

Ondanks die horrorbalans houdt Werder Bremen vast aan de Duits-Iraniër. Voorlopig althans, want de komende weken zullen cruciaal zijn.

Aflopend
Niet voor niets wordt er nog met geen woord gerept over een eventuele verlenging van het aflopende contract van Nouri. Logisch ook, want eerder ging Werder Bremen in de fout met Skripnik.

De Oekraïner, oud-speler van de viervoudig Duits kampioen, zette afgelopen zomer een krabbel onder een verbintenis tot medio 2018, maar moest in de herfst alweer het veld ruimen.

Het is twee voor twaalf voor Werder Bremen en Nouri. Een eerste degradatie sinds het seizoen 1979/1980 ligt op de loer. Een doemscenario.

Aan de achterban ligt het in ieder geval niet. De thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach is stijf uitverkocht met 41.200 toeschouwers. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand