Luis Suárez zou wel eens kunnen ontbreken als FC Barcelona in de finale van de Copa del Rey tegen Deportivo Alavés aantreedt.

De Uruguayaanse aanvaller is door de Spaanse voetbalbond voor twee duels geschorst. Barcelona kondigde direct aan in beroep te gaan.

Suárez kreeg zijn tweede gele kaart in de halve finale van de Copa tegen Atlético Madrid wegens een vermeende elleboogstoot, die hij zou hebben uitgedeeld aan tegenstander Koke.

"Het was niet eens een overtreding", zei de ex-Ajacied na afloop van het duel in Camp Nou, dat in 1-1 eindigde. Dankzij de eerdere 1-3 zege bekerde Barça alsnog door.

Kleedkamer
Suárez ontving een schorsing van één bekerduel door de twee gele kaarten, maar kreeg er één bovenop omdat hij de wedstrijd bleef bekijken vanuit de spelerstunnel. Dat mag niet; spelers die worden weggestuurd moeten volgens de Spaanse voorschriften naar de kleedkamer.

Stefan Savic en Yannick Carrasco (beiden van Atlético) en Sergi Roberto (Barcelona) kregen ook een schorsing. Zij missen één bekerwedstrijd vanwege de rode kaarten die zij ontvingen tijdens de heetgebakerde halve finale. (FOX Sports)

De finale van de Copa del Rey zie je op 27 mei LIVE op FOX Sports