Royston Drenthe tijdens zijn periode bij Everton
Royston Drenthe tijdens zijn periode bij Everton - © Pro Shots

Drenthe beëindigt loopbaan en richt zich op rappen

9 februari 2017
De carrière van Royston Drenthe zit er definitief op. De linkspoot, die onder meer actief was voor Feyenoord, richt zich op zijn volgende loopbaan, als rapper.

Drenthe (29) meldde dit donderdag aan Voetbal International. De verdediger annex middenvelder gaf aan dat zelfs zijn oude clubliefde uit Rotterdammer niet meer hoeft te bellen: zijn besluit staat vast.

Drenthe speelde tot juli bij Baniyas uit de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij sinds september 2015 onder contract stond. Hij debuteerde in 2006 in het betaald voetbal bij Feyenoord en vertrok anderhalf jaar later naar Real Madrid, waar hij in zijn eerste seizoen kampioen werd.

Flinke reeks aan clubs
Vervolgens werkte de eenmalig international tussen 2010 en 2016 een flinke reeks aan clubs af. Na onder meer korte periodes bij Everton, Alania Vladikavkaz (Rusland) Kayseri Erciyesspor (Turkije) belandde hij in het Midden-Oosten.

Drenthe werd in 2007 Europees kampioen onder 21 jaar met Nederland. Op dat toernooi werd hij uitgeroepen tot beste speler. Zijn enige interland speelde hij in november 2010, tegen Turkije.

Voortaan gaat Drenthe door het leven als rapper. Hij heeft zichzelf de artiestennaam 'Roya2Faces' gegeven. (FOX Sports)