Jaap Stam
Jaap Stam - © Pro Shots

Jaap Stam manager van de maand in Championship

10 februari 2017
Jaap Stam is verkozen tot manager van de maand in de Championship. De trainer van Reading won in januari vier van zijn zes wedstrijden op het tweede niveau in Engeland.

Reading staat nu derde, een plek die aan het eind van dit seizoen recht geeft op play-offs om promotie naar de Premier League.

"Het is een eer om de prijs te winnen, maar geen manager kan het alleen. Je hebt mensen om je heen nodig die je kunnen helpen", zegt de 44-jarige oefenmeester op de website van de club. "En als de spelers niet presteren, winnen we ook niet zo'n prijs. Dus ik moet hen ook bedanken, want wij krijgen erkenning dankzij hun harde werken."

De oud-speler van onder meer PEC Zwolle, PSV, Manchester United en Ajax maakte afgelopen zomer de overstap van Jong Ajax naar Reading. Hij nam zijn rechterhand bij Jong Ajax, Andries Ulderink, en Said Bakkati als assistenten mee.

Als spelers zijn Roy Beerens, Joey van den Berg en Danzell Gravenberch actief in het stadje ten westen van Londen. (FOX Sports)

 

Schorsing Bram Castro teruggedraaid

10 februari 2017
Schorsing Bram Castro teruggedraaid
Heracles-doelman Bram Castro is er zaterdag tegen Roda JC gewoon bij. Hij is door de tuchtcommissie van de KNVB vrijgesproken na zijn rode kaart...