Germaine de Randamie
Germaine de Randamie - © Pro Shots

Germaine de Randamie op jacht naar eeuwige roem

11 februari 2017
Wie krijgt de eerste ‘belt’ in het vedergewicht om haar middel? Voor Germaine de Randamie is het zaterdag ‘do or die’ op UFC 208 tegen Holly Holm.

Een UFC-titel betekent eeuwige glorie, zeker als het de eerste is in een nieuwe gewichtsklasse en je daarmee Bas Rutten kunt opvolgen als enige Nederlandse titelhouder.

Stijlclash
Het is een clash tussen twee verschillende vechtstijlen. De Randamie verdiende haar sporen in het kickboksen. De Iron Lady – ook gespecialiseerd in Muay Thai – was onverslaanbaar en dominant in haar overwinningen.

Holm heeft vooral een boksachtergrond. Ze won meerdere wereldtitels en verdedigde deze in totaal achttien keer. Ook was de Preacher’s Daughter degene die Ronda Rousey van de troon stootte in het bantamgewicht.

Ondanks dat de twee elkaar zaterdag met handen en voeten gaan bestrijden, hebben de twee vooral respect voor elkaar. Dat was vooral te merken bij de zogenoemde staredown afgelopen woensdag. De Randemie kon een glimlach niet onderdrukken en ook Holm zag de lol er wel van in.

Een ontspannen sfeertje dus in de aanloop, maar in Brooklyn, New York, zal het er zaterdag hard aan toegaan. (FOX Sports)

UFC 208 Brooklyn: De Randamie vs. Holm is in de nacht van zaterdag op zondag om 4.00 LIVE te zien op FOX Sports 4 en FOX Sports 6.

Gerelateerd