Nicolai Brock-Madsen viert de 1-0
Nicolai Brock-Madsen viert de 1-0 - © Pro Shots

PEC Zwolle wint in kansenfestival van N.E.C.

10 februari 2017
PEC Zwolle is N.E.C. tot op twee punten genaderd in de Eredivisie. In een knotsgekke onderlinge ontmoeting in het MAC3Park Stadion trok de thuisploeg aan het langste eind: 2-0.

De grote kansenshow startte al vroeg in de eerste helft, toen N.E.C.-verdediger Wojciech Golla van dichtbij op Mickey van der Hart kopte.

Halverwege tijdens de eerste 45 minuten knalde Queensy Menig na een goede individuele actie op de paal. De aanvaller van PEC werd in de regen van mogelijkheden opgevolgd door Dario Dumic, een andere N.E.C.-mandekker die op Van der Hart stuitte.

Aluminium
In de tweede helft ging het kansenfestival vrolijk verder. N.E.C.-middenvelder Janio Bikel kreeg de bal vlak voor de lijn echter niet in de goal.

Kingsley Ehizibue liet aan de overkant zien ook een zeer grote mogelijkheid onbenut te laten door veel te hoog over te schieten.

De nul kon niet op het bord blijven staan en dat gebeurde dan ook niet. Nicolai Brock-Madsen profiteerde van slecht wegwerken door de N.E.C-defensie en de spits schoot uit een moeilijke hoek raak via Gregor Breinburg.

Daarna werd het potje aluminiumtrappen. Ryan Thomas raakte prachtig de lat en Mohamed Rayhi deed hetzelfde namens N.E.C.

Even later lag de beslissing in het mandje. Menig kreeg veel te veel ruimte, mocht draaien en van dichtbij in het dak van het doel raak schieten: 2-0.

PEC heeft nu 23 punten verzameld, twee minder dan N.E.C. De zorgen van de Nijmegenaren kunnen zelfs nog meer toenemen, want zowel aanvaller Jay-Roy Grot als verdediger Mikael Dyrestam moest worden gewisseld vanwege een blessure. (FOX Sports)

VVV slaat toe met zevenklapper

10 februari 2017
VVV slaat toe met zevenklapper
VVV-Venlo heeft zich vrijdag met een royale overwinning op Helmond Sport gerevancheerd voor de nederlaag vier dagen eerder bij Jong PSV.