Germaine de Randamie verslaat Holly Holm
Germaine de Randamie verslaat Holly Holm - © Pro Shots

Germaine de Randamie pakt historische wereldtitel in UFC

12 februari 2017
Germaine de Randamie heeft zondag in New York als eerste Nederlandse vrouw een wereldtitel gewonnen in de UFC. De Utrechtse was in het vedergewicht na vijf rondes te sterk voor Holly Holm.

"Nederland, jullie hebben een UFC-kampioen", sprak De Randamie haar fans zondagochtend toe. De politie-agente, die in The Big Apple opkwam met muziek van Lange Frans en Baas B, werd na vijf rondes als winnaar uitgeroepen van het gevecht met de taaie Amerikaanse Holm.

Ook voor Holm had het een historisch duel kunnen worden. Zij was, als ze in het Barclays Centre in Brooklyn had gewonnen, de eerste vrouw geweest die in twee gewichtsklasses wereldkampioen was geworden. Maar de 35-jarige Amerikaanse was minder actief dan De Randamie, waardoor ze op punten verloor.

Waarschuwing
De Randamie kreeg in de derde ronde een waarschuwing, nadat zij tot twee keer toe na afloop van een ronde Holm had geraakt. Het zal de eerste wereldkampioen in de klasse tot 66 kilogram weinig kunnen schelen. Zij gaat de boeken in en heeft Nederland de tweede wereldtitel in de UFC ooit bezorgd.

Bas Rutten ging De Randamie voor: hij werd in 1999 kampioen in het zwaargewicht. (FOX Sports)