PSV heeft net als Feyenoord en Ajax geen averij opgelopen in speelronde 22 in de Eredivisie. Het kreeg FC Utrecht, met dank aan de ingevallen Steven Bergwijn, na de pauze op de knieën: 3-0.

De voortekenen voor FC Utrecht waren bijzonder slecht. Zo stapten de Domstedelingen de voorgaande twintig wedstrijden als verliezer van het veld in Eindhoven.

Tel daarbij de afwezigen Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Wout Brama en Andreas Ludwig op en een kansloze middag leek in het verschiet te liggen.

Maar PSV, zonder de geschorste Santiago Arias en de lichtgeblesseerde Siem de Jong, begon zoals zo vaak uiterst moeizaam aan een thuiswedstrijd.

Treffer Barazite afgekeurd
Het mocht zelfs van geluk spreken dat een zuivere treffer van Nacer Barazite wegens vermeend buitenspel werd geannuleerd. Aan de andere kant pareerde doelman David Jensen een poging van Davy Pröpper.

De 0-0 bij rust betekende alweer de twaalfde brilstand van PSV dit seizoen na 45 minuten, waarvan zeven in Eindhoven.

Het weinig verwende publiek kon in de tweede helft dan wel juichen. Luuk de Jong kopte raak uit een hoekschop van de ingevallen Steven Bergwijn, die zelf amper een minuut later de 2-0 tegen de touwen schoot.

Hoofdrol
Bergwijn, die Gastón Pereiro verving, vertolkte daardoor een hoofdrol in de zege die nog hoger had uit kunnen vallen. Pröpper (lat) en Marco van Ginkel (redding Jensen) lieten dat na. In blessuretijd viel de 3-0 via Van Ginkel alsnog.

PSV blijft zo in het spoor van Ajax en Feyenoord en reist na het thuisduel met N.E.C. van volgende week af naar Rotterdam voor de clash met de koploper. (FOX Sports)