Frank de Wit
Frank de Wit - © Pro Shots

Goud voor judoka De Wit bij Grand Slam Parijs

12 februari 2017
Frank de Wit heeft zondag bij de Grand Slam in Parijs goud veroverd in de klasse tot 81 kilo.

De twintigjarige Nederlander klopte de Georgische judoka Zebeda Rekhviashvili in de finale met waza-ari. Het is voor De Wit zijn eerste grote zege tijdens een Grand Slam. Vorig jaar won hij in Parijs brons.

De twee judoka's maakten er een spannende partij van. Pas tijdens de golden score, de verlenging na de reguliere vier minuten, werd er gescoord. De Wit en zijn tegenstander zochten naar de overwinning. Na 54 seconden extra tijd won de Nederlander met waza-ari.

Met de zege trad hij in de voetsporen van illustere voorgangers als Wim Ruska, Mark Huizinga en Henk Grol. De Wit bereikte als enige Nederlandse judoka de finale op het toptoernooi in Parijs.

Brons Van Dijke
Drie judoka's gingen de mat op voor brons. Sanne van Dijke pakte in de klasse tot 70 kilogram brons door de Zuid-Koreaanse You Jeyoung met ippon te verslaan.

Ook voor Guusje Steenhuis was er brons. In de klasse tot 78 kilogram had ze in de golden score genoeg aan een straf om de Zuid-Koreaanse Park Yujin te verslaan.

Michael Korrel greep in de klasse tot 100 kilogram naast het brons. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Georgiër Varlam Liparteliani. (ANP)