Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens hoopt kater weg te spoelen tegen Wozniacki

14 februari 2017
Kiki Bertens neemt het dinsdagmiddag op tegen Caroline Wozniacki. De strijd in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Doha is een ontmoeting tussen de nummer 22 (Bertens) en de nummer achttien van de wereld.

Beide tennissters kwamen elkaar in 2012 al een keer tegen, toen op de Canadian Masters. Wozniacki wist deze enige voorgaande confrontatie met de Nederlandse relatief eenvoudig te winnen: 7-5, 6-1.

Teleurstellende Fed Cup
De 25-jarige Bertens kan terugkijken op een teleurstellend tennisweekend. De kopvrouw van het Nederlandse Fed Cup-team leidde zondag met een onverwachte nederlaag tegen de Wit-Russische Aljaksandra Sasnovitsj de uitschakeling van Oranje in (6-3, 6-4). 

Wozniacki trainde de laatste weken in Qatar om zichzelf zo goed voor te bereiden op het toernooi in Doha. Tegen Bertens speelt de 26-jarige Deense haar eerste wedstrijd sinds haar uitschakeling in de derde ronde van de Australian Open, toen Johanna Konta met 6-3, 6-1 te sterk voor haar was.

Bertens moest overigens erg lang wachten op haar partij in Qatar. Regen zorgde er op dinsdag voor dat de wedstrijd tegen Wozniacki steeds werd opgeschoven. (FOX Sports)

Het WTA-toernooi Qatar Total Open is van 13 tot en met 18 februari te zien bij FOX Sports