Het elftal van Oranje Onder 19, waarvan veel spelers mee gaan doen in de nieuwe Elite League
Het elftal van Oranje Onder 19, waarvan veel spelers mee gaan doen in de nieuwe Elite League - © Pro Shots

Nieuwe competitievorm voor Oranje Onder 20

14 februari 2017
Oranje Onder 20 jaar gaat met ingang van volgend seizoen oefeninterlands in toernooivorm afwerken. Samen met Tsjechië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen en Zwitserland heeft Nederland de Elite League opgericht.

"De Elite League bestaat uit zeven wedstrijden, wordt gespeeld tussen augustus en maart en vervangt de losse vriendschappelijke interlands van het team", legde de KNVB de nieuwe opzet uit.

"Dat we dit samen met onze collega-bonden voor elkaar hebben gekregen, stemt tot tevredenheid", aldus Jelle Goes, technisch manager van de KNVB.

'Voorportaal'
"Door het opzetten van de Elite League kunnen onze talenten met meer weerstand tegen goede tegenstanders spelen. Het spelen van een toernooi brengt sowieso meer druk met zich mee dan oefenduels. De spelers van Onder 20 zitten in het voorportaal van Jong Oranje of zelfs het Nederlands elftal. Deze nieuwe uitdaging is pure winst voor de ontwikkeling van deze belangrijke lichting."

Spelers geboren op of na 1 januari 1997 zijn in het seizoen 2017/'18 speelgerechtigd voor de Elite League. Elk team speelt eenmaal tegen de zeven tegenstanders.

Voor Nederland staan er in het eerste toernooiseizoen vier thuisinterlands op het programma: tegen Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië. Oranje Onder 20 treft Engeland, Polen en Tsjechië op vreemde bodem.

De opzet wordt in 2018 geëvalueerd en dan wordt ook definitief besloten of de Elite League in 2018/’19 opnieuw van start gaat. (FOX Sports)

Gerelateerd