Germaine de Randamie
Germaine de Randamie - © ANP

De Randamie biedt Holm rematch aan: "Ik ben geen vuile vechter"

14 februari 2017
Germaine de Randamie is bereid wederom met Holly Holm de octagon in te stappen, om een einde te maken aan de ophef na haar historische zege op de Amerikaanse van afgelopen weekeinde.

De Randamie kreeg tijdens haar titelgevecht in het UFC-vedergewicht een waarschuwing omdat ze tot tweemaal toe doorging na het luiden van de bel, het teken dat de ronde ten einde is.

Volgens Holm waren de 'illegale' klappen van De Randamie opzettelijk, en verdiende zij de kampioensbelt in het vedergewicht, in plaats van de Utrechtse.

'Geen vuile vechter'
"Als Holly het opnieuw wil doen, krijgt ze een rematch", aldus de Randamie tegen FOX Sports. "Ik snap heel goed dat ze het niet leuk vindt dat ze verloren heeft. maar ik ben absoluut geen vuile vechter. Ik respecteer de regels en houd me ook aan de regels."

"De scheidsrechter kwam naar me toe en vertelde aan mij en mijn trainers dat het een legale stoot was, op de bel", gaat De Randamie verder. "De tweede keer was in het heetst van de strijd."

"Ik vind het erg pijnlijk dat ik zo word afgeschilderd", sluit De Randamie af. "Vandaar dat ik Holly ook de kans geef op revanche."

The Iron Lady werd met haar zege op Holm de eerste Nederlandse die een titel pakte in de UFC. (FOX Sports)