Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens wil in Dubai kater van Qatar wegspoelen

17 februari 2017
Kiki Bertens hoopt na de teleurstellende uitschakeling in Qatar haar gram te halen bij het WTA-toernooi in Dubai. Samen met het finaleweekend in Doha en de Rio Open valt er op tennisgebied voldoende te genieten de komende dagen.

Van Qatar naar Dubai, dat is de vliegroute van de 25-jarige Bertens. De Westlandse kon afgelopen week bij het WTA-toernooi van Doha al na één ronde haar spullen pakken, vanwege uitschakeling in zowel het enkel- als het dubbelspel.

Bertens heeft geen tijd om bij de pakken neer te zitten, want zondag begint het WTA-toernooi in Dubai. De beste speelster van Nederland kan zich opmaken voor een uitdagend steekspel. De Duitse Angelique Kerber, nummer twee van de wereld, vult met zes andere top tien speelsters het sterke deelnemersveld van 43 vrouwen. 

Finaleweekend Doha
In Doha ging het programma geregeld op de kop door flinke regenbuien, waardoor er vrijdag nog kwartfinales werden afgewerkt. De hoop is groot dat de Qatarese weergoden de deelneemesters goedgezind zijn voor komend finaleweekeinde. Dan wordt duidelijk welke speelster de opvolger wordt van titelhouder Carla Suárez Navarro.

Een dag later kunnen alle ogen worden gericht op ATP-toernooi van Rio de Janeiro. Titelverdediger Pablo Cuevas is van de partij en ook David Ferrer, de kampioen van 2015, maakt zijn opwachting. De hoogstgeplaatste speler is de Japanner Kei Nishikori, de nummer vijf op de wereldranglijst. (FOX Sports)

Het finaleweekend in Doha, de Rio Open en het WTA-toernooi in Dubai zijn live te volgen op FOX Sports.