Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Haase struikelt in tweede ronde over Goffin

16 februari 2017
Robin Haase heeft net niet voor een stunt kunnen zorgen in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De als derde geplaatste David Goffin was te sterk voor de Nederlander: 5-7, 6-4, 6-4.

De 29-jarige Hagenaar leek even op weg naar de kwartfinale in Rotterdam, een evenaring van zijn beste prestatie ooit op dit toernooi. 

Haase begon ijzersterk en liep met een break uit naar 4-1. In de zevende game leverde hij zijn opslag in en stevende de set af op een tiebreak. Haase sloeg echter toe op de laatste servicegame van Goffin en het eerste setpunt werd meteen benut door de Hagenaar.

Versnelling Goffin 
Goffin was niet onder de indruk en schakelde een versnelling hoger. Op eigen service gaf de nummer elf van de wereld nauwelijks nog punten weg en een break in de derde game was daardoor voldoende om de set-stand weer gelijk te trekken. 

De beslissing viel pas in de voorlaatste game voor de afsluitende set. Waar eerdere breakkansen nog niet besteed waren aan Goffin sloeg hij in de negende game wel toe en daarna serveerde hij de wedstrijd direct uit.

Goffin komt in de kwartfinale uit tegen Grigor Dimitrov, die later op de dag afrekende met Denis Istomin. De Bulgaar zegevierde met 7-6, 6-1. Ook Dominic Thiem schaarde zich, ten koste van Gilles Simon, bij de laatste acht. De Oostenrijker won met 6-4, 7-6 van de Fransman en treft nu diens landgenoot Pierre-Hugues Herbert.

Rojer
Jean-Julien Rojer bereikte de halve finale van het dubbelspel. Samen met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau was de 35-jarige Nederlander het als tweede geplaatste Spaanse koppel Feliciano López/Marc López in twee sets de baas: 6-4 6-4.

In de halve finale treffen Rojer en Tecau de winnaars uit de kwartfinale van Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof tegen de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcelo Melo. Die partij staat voor vrijdag gepland. (FOX Sports/ANP)