FC Twente moet het zaterdag in de confrontatie met sc Heerenveen stellen zonder Oussama Assaidi. De 28-jarige linksbuiten heeft een bovenbeenblessure.

Assaidi raakte donderdag tijdens de training geblesseerd. De vaardige vleugelspeler, die in de winterstop transfervrij aanschoof in Enschede, kwam dit seizoen drie keer in actie en wist daarin één keer te scoren, namelijk de winnende tegen PEC Zwolle (1-2).

De aanvaller mist door zijn blessure de ontmoeting met zijn voormalig werkgever Heerenveen. Bij de Friezen kwam Assaidi tussen 2009 en 2013 tot 93 optredens en 22 doelpunten. 

Terugkeer Celina
Tegenover de afwezigheid van Assaidi staat de terugkeer van Bersant Celina. De Kosovaarse spelmaker van Twente miste de laatste twee wedstrijden vanwege een schorsing.

Zonder Celina verloor de ploeg van trainer René Hake van Feyenoord (0-2) en speelden de Tukkers gelijk bij Excelsior (1-1). Verdediger Jos Hooiveld en aanvaller Dylan Seys keren ook terug in de selectie, nadat ze het duel met Excelsior vanwege ziekte hadden gemist.

Ødegaard
Bij Heerenveen moet de Noorse huurling Martin Ødegaard van Real Madrid zijn basisplaats vermoedelijk afstaan aan Pelle van Amersfoort.

De verdedigers Jerry St. Juste, Lucas Bijker en Wout Faes zijn geschorst, Shay Facey is net als aanvoerder Stijn Schaars nog geblesseerd.

Trainer Jurgen Streppel moet dus puzzelen. "Maar als je niet veel puzzelstukjes hebt, wordt het ook weer makkelijker'', zei hij vrijdag.

Heerenveen is de nummer zes van de ranglijst, FC Twente heeft als nummer acht twee punten minder. (FOX Sports/ANP)