Samenvatting Roda JC - Go Ahead Eagles

Roda wint kelderkraker tegen Eagles

17 februari 2017
Roda JC heeft de degradatiekraker onder in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles gewonnen. Verdediger Chris Kum schoot in Kerkrade twintig minuten voor tijd de enige treffer binnen: 1-0.

Kum liep bij een indraaiende vrije trap van Mitchel Paulissen weg bij Joey Groenbast en kon de bal ongehinderd binnenschieten.

Daarvoor zag Kum, die voor het laatst in een thuisduel gescoord had op 15 februari 2015 - toen nog voor FC Utrecht, een doelpunt van hem terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Misser Hendriks
De Eagles waren zeker niet kansloos. Sterker nog, de grootste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Sam Hendriks.

De spits, die vorige week nog twee keer scoorde namens Go Ahead tegen ADO, presteerde het om een halve meter voor de doellijn de bal níet in het lege doel te krijgen.

De aanvaller probeerde de bal te controleren in plaats van binnen te tikken, waarna die van zijn voet sprong en Hendriks de bal niet meer kon redden.

Roda JC klom dankzij de derde overwinning van dit seizoen van de zeventiende naar de veertiende plek, met twintig punten uit 23 wedstrijden.

Go Ahead heeft er negentien en zakte naar de zestiende plek, een positie die aan het einde van het seizoen promotie-degradatie-play-offs betekent. (FOX Sports/ANP)