David Goffin
David Goffin - © ANP

Goffin klopt Dimitrov, qualifier schakelt Thiem uit

17 februari 2017
David Goffin heeft de halve finales bereikt op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Belgische tennisser klopte vrijdag in de kwartfinale in Ahoy de Bulgaar Grigor Dimitrov in drie sets: 6-4, 1-6, 6-3.

Goffin staat op de wereldranglijst elfde, één plek boven zijn Bulgaarse tegenstander, maar in onderlinge duels stond het 3-0 voor Dimitrov. In Rotterdam maakte de Belg vrijdag iets van die achterstand goed.

Met één break pakte hij de eerste set. Meteen in de tweede set maakte hij het de Bulgaar moeilijk. Dimitrov hield echter met moeite zijn opslaggame en stoomde vervolgens door naar setwinst met 6-1.

Halve finale
De Bulgaar verspeelde in de derde set echter meteen zijn opslagbeurt en kon die achterstand niet meer goedmaken. Goffin moet in de halve finale tegen Pierre-Hugues Herbert.

De Franse qualifier zorgde voor een daverende verrassing door de als tweede geplaatste Dominic Thiem uit te schakelen: 6-4, 7-6 (3).

De 25-jarige Fransman, nummer 109 van de wereld, had via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikt, serveerde sterk en kwam pas in de tweede set even in de problemen.

Thiem liet in de negende game echter drie breakpoints liggen. De Oostenrijker werkte op 5-4 drie matchpoints van Herbert weg en sleepte er een tiebreak uit, maar daarin trok de Fransman de winst wel naar zich toe.

De andere halve finale op het ATP-toernooi van Rotterdam gaat tussen Tomas Berdych uit Tsjechië en de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die met Marin Cilic de nummer één van de plaatsingslijst versloeg. (FOX Sports/ANP)