José Mourinho zegt van het verleden te hebben geleerd en voortaan geen FA Cup-wedstrijden meer te willen 'vergooien'.

Manchester United speelt in de achtste finales tegen Blackburn Rovers. De voormalig Premier League-kampioen komt tegenwoordig uit in de Championship.

ManU schakelde eerder dit bekertoernooi al Wigan Athletic en Jaap Stams Reading uit. Volgens de Portugees heeft hij door de jaren heen geleerd om de FA Cup volledig serieus te nemen.

Newcastle
In 2005 werd Mourinho's Chelsea bijvoorbeeld uitgeschakeld door Newcastle United, toen de Blues in dezelfde week tegen Liverpool (League Cup-finale) en FC Barcelona (Champions League) moesten aantreden.

"Ik gokte toen te veel", zei Mourinho vrijdag op de persconferentie. "Ik focuste te veel op de twee andere wedstrijden. Achteraf bezien prima, omdat we wonnen van Liverpool en Barcelona. Maar het gevoel dat ik het vergooid had was niet goed. Dus nu doe ik dat niet meer."

"Als we verliezen, dan gebeurt dat omdat de tegenstander beter was of wij niet goed speelden", vervolgde Mourinho. "Maar ik gooi er niet meer met de pet naar."

'Respect'
Manchester United kent opnieuw een drukke week, want komende woensdag moet de ploeg alweer naar Saint-Étienne voor de return in de Europa League. Maar daardoor gaat de manager nog niet anders denken. "Ik ga met respect naar Blackburn. Ik ben serieus."

"Misschien verander ik een paar posities. Maar ik ga met een sterk team, omdat ik de competitie respecteer. Ik houd van Wembley, ik houd van de FA Cup, dus ik ga voor mijn tweede."

Mourinho won met Chelsea de prestigieuze beker in 2007. (FOX Sports)