Blackburn Rovers tegen Manchester United. Dan dwalen de gedachten automatisch af naar het Premier League-seizoen 1994/'95.

In die jaargang waren de clubs namelijk elkaars voornaamste concurrenten in de titelrace. De laatste speeldag moest de beslissing brengen.

Blackburn Rovers verloor bij Liverpool, waardoor Manchester United voldoende had aan winst bij West Ham United. Op Upton Park kwam het echter niet verder dan 1-1, waardoor Blackburn zich met een punt voorsprong voor het eerst sinds 81 jaar tot landskampioen kroonde.

Het spitsenduo Alan Shearer/Chris Sutton had een enorm aandeel in het kampioenschap door liefst 49 van de 80 competitietreffers voor hun rekening te nemen. Shearer maakte er 34.

Hoogtijdagen voorbij
Ruim twintig jaar later bivakkeert Blackburn onder in de Championship en zijn de hoogtijdagen al lang voorbij. Manchester United komt voor het eerst sinds april 2012 naar Ewood Park. Toen won het met 0-2 door goals van Antonio Valencia en Ashley Young.

De laatste ontmoeting in de FA Cup dateert van 15 februari 1985. Ook toen eindigde de confrontatie in 0-2. Gordon Strachan en Paul McGrath gingen de boeken in als doelpuntenmakers.

Opvallend genoeg was die wedstrijd, net als zondag, een treffen in de achtste finales. De Mancunians veroverden dat jaar uiteindelijk de beker. Een voorteken? (FOX Sports)