Guido Burgstaller maakt sinds zijn komst in de winterpauze steeds meer indruk bij Schalke 04. De Oostenrijkse spits hoopt ook tegen 1. FC Köln een hoofdrol op te eisen.

Het vieren van een doelpunt gebeurt tegenwoordig op allerlei manieren. Burgstaller zette zijn treffer tegen Hertha BSC vorige week zaterdag luister bij met het uitbeelden van een worp met een dartpijl.

Burgstaller behoort tot de fanatieke darters bij Schalke 04. Tussen trainingen door mikt hij met precisie op het bord. Met onder anderen Leon Goretzka en Klaas-Jan Huntelaar, die bekendstaat als fan van Raymond van Barneveld.

Topschutter bij Nürnberg
Schalke 04 spint tot nu toe garen bij de komst van Burgstaller. In de Tweede Bundesliga schoot hij in dienst van 1. FC Nürnberg veertien keer raak in de eerste seizoenshelft.

Dat leverde hem een transfer op naar Gelsenkirchen, waar Burgstaller inmiddels twee keer trefzeker was in vier competitieduels. Met Daniel Caligiuri, gekomen van VfL Wolfsburg, heeft hij een klik in het veld.

Voorlopig is Burgstaller een schot in de roos bij Schalke 04. En lijkt de rol van Huntelaar vrijwel uitgespeeld. (FOX Sports)