Real Madrid heeft zaterdag een 2-0 zege geboekt op Espanyol. Gareth Bale, die na maanden revalideren zijn rentree maakte, zorgde diep in de tweede helft voor de tweede treffer.

"Het voelt heerlijk om weer terug te zijn na al dat harde werk", zei de Welshman, die eind november geblesseerd raakte en een operatie nodig had om beschadigde pezen van zijn rechterenkel te herstellen. "Het is dan helemaal lekker om zo terug te komen en de ploeg gelijk te helpen met een doelpunt."

Trefzeker
Real Madrid was in Bernabéu voor de 42e officiële wedstrijd op rij trefzeker en zette daarmee een nieuw clubrecord neer. Voor de goal van Bale had Álvaro Morata voor de openingstreffer gezorgd.

In blessuretijd dacht Cristiano Ronaldo een strafschop te krijgen toen hij gevloerd werd in het zestienmetergebied. De scheidsrechter draaide zijn beslissing echter terug omdat hij, ten onrechte, meende dat de Portugees buitenspel stond.

La Liga
Koploper Real heeft nu 52 punten uit 21 wedstrijden. Barcelona, dat tweede staat met 48 punten uit 22 wedstrijden, speelt zondag tegen Leganés.(FOX Sports/ANP)