Claudio Ranieri beseft dat de rest van het seizoen een overlevingstocht wordt voor Leicester City. De regerend kampioen van Engeland verkeert in de Premier League in serieuze degradatiezorgen.

Het zelfvertrouwen van Leicester kreeg zaterdagavond een nieuwe tik te verduren nadat er in vijfde ronde van de FA Cup met 1-0 werd verloren bij Millwall, een club die uitkomt op het derde niveau in Engeland.

"Vanaf nu moeten we iedere wedstrijd vechten", zei Ranieri. "Ik heb soldaten nodig, gladiatoren. Millwall liet met tien man zien over fantastische gladiatoren te beschikken."

De thuisclub, uitkomend in League One, raakte kort na rust verdediger Jake Cooper kwijt met twee gele kaarten. Met een man minder wist Millwall de Engelse kampioen wel te verslaan, dankzij een doelpunt in blessuretijd van Shaun Cummings.

"De eerste helft speelden we heel goed, maar met tien tegen elf was Millwall beter", erkende Ranieri. "Zij toonden meer karakter dan wij en verdienden de winst. Hopelijk is dit een les voor ons en komen we sterker terug."

De zwalkende ploeg van Ranieri treft komende week Sevilla in de achtste finale van de Champions League. (FOX Sports/ANP)