FC Utrecht heeft dankzij een degelijke zege op PEC Zwolle de vierde plaats weer in handen gekregen. In de eigen Galgenwaard werd het, met Gyrano Kerk in de hoofdrol, 3-1.

Het feitje was wat raar, maar zeker waar na 45 minuten. FC Utrecht schoot in de eerste helft tegen PEC Zwolle geen enkele keer op doel, maar stond wel met 1-0 voor. Dat had de thuisploeg te danken aan PEC-captain Bram van Polen, die kort voor rust een bal van Kerk in de touwen, achter zijn eigen keeper, werkte.

Die voorsprong was overigens wel terecht. Utrecht, waar Richairo Zivkovic en Nacer Barazite waren gepasseerd, kreeg wel veel kansen, maar had het vizier duidelijk niet op scherp staan. Na rust leek dat beter te gaan, toen Kerk rap voor de 2-0 zorgde.

Assist Kerk
Na de eerste Eredvisie-goal van de aanvaller in bijna tweeënhalf jaar waren de meeste kansen voor PEC, maar de bezoekers lieten het na om de wedstrijd weer van spanning te voorzien. Tien minuten voor het einde tekende Barazite voor de 3-0 en ook bij die goal was Kerk betrokken. 

Kerk gaf de bal voor, waarna Sébastien Haller er met een prima overstapje voor zorgde dat Barazite kon afronden. Het slotakkoord was voor PEC, dat vlak voor tijd de 3-1 maakte. Nicolai Brock-Madsen schreef die eretreffer op zijn naam. Het was zijn vijfde goal in zes wedstrijden. (FOX Sports)

 

El Ghazi helpt Lille aan overwinning

18 februari 2017
El Ghazi helpt Lille aan overwinning
Anwar El Ghazi heeft zaterdag voor het eerst gescoord voor Lille. De in de winterstop van Ajax overgekomen aanvaller maakte in de uitwedstrijd...